BearPeak - nyckeln till ett medvetet fjällnära liv

Kunder till oss på BearPeak gör ett medvetet val till ett fjällnära liv. Livet nära fjällvärlden är något speciellt. Det har en annan rytm, ett annat tempo och andra prioriteringar. Arbetet är viktigt. Men fritiden viktigare. Livets mjuka värden är tydliga här och många väljer en aktiv livsstil som präglas mer av ”ute” än ”inne”.  Just fjällboende har blivit vår expertis och här berättar vi lite om hur. 

ANDERS EGEN FLYTT LEDDE EN INSIKT & ATT FÖRETAGET BEARPEAK GRUNDADES

Alla företag startar med en behovsupptäckt, en affärsidé eller en idé till varför företaget startades. Kanske inte snitsigt formulerad eller ens nedskriven, men den finns där. Det BearPeaks grundare Anders Ahlqvist upptäckte var kopplat till honom personligen- ett äventyr med familjen, att bo och leva i Åre. Utifrån detta ihop med sitt intresse för arkitektur, attraktiva områden och rationellt byggande föddes idéen hos Anders, som grundade företaget 1989. 

- När jag flyttade från Malmö till Årefjällen så var mitt mål att skapa livskvalitet på riktigt. Först personligen, och sedan insåg jag att detta vill jag möjliggöra för fler, beskriver Anders Ahlqvist. Jag vill skapa det lilla extra som är svårt att finna någon annanstans, boendemiljöer i fantastiska lägen, i fjällmiljöer, så att fler kan få mer tid nära fjällen och njuta av detta fantastiska.

BOENDE VID FOTEN AV FJÄLLET ELLER I ETT SAMHÄLLE NÄRA FJÄLLMILJÖN

Jämtland och Härjedalen är mer än några andra svenska landskap präglat av fjäll och det är en region som människor väljer att flytta till och bo kvar i för livsstilens skull. Det är en region i tillväxt där det kokar av drivkraft, samverkan och visioner. Och eftersom det är en region i tillväxt behövs också boende.

Just fjällboende är vår expertis och vi är duktiga på placering av projekt i attraktiva lägen, både valet av orter och plats på själva orten. En noga utvald plats är utgångspunkten för alla våra projekt. Några ligger vid foten av fjället, andra i samhällen en bit i från men alltid nära fjällmiljö på ett eller annat sätt. I Jämtland ligger exempelvis våra boendeprojekt i Duved, Åre och Vemdalsskalet i direkt anslutning till fjällen medan boendena i Östersund, Frösön, Ope och Hallen har fjäll nära till hans och samtidigt andra styrkor på sina sätt.

Att vi väljer olika typer av orter och platser är för att möta upp önskemål av livsstil från olika håll. Alla boenden funktionella och attraktiva som är en god investering. 

 

ARKITEKTUREN, BYGGNATIONEN OCH RELATIONEN

Utifrån den valda platsen är arkitekturen, hur vi bygger och med vilka, viktiga faktorer för oss. Arkitekturen, byggnationen och relationen. Är du en av våra kunder uppskattar du vår höga nivå av arkitektur och medvetna val i såväl inre som yttre miljö. Att vi på BearPeak projekterar och bygger egna boendemiljöer innebär ett rationellt byggande där du som kund erbjuds en helhetslösning av hög kvalité som är riktigt kostnadseffektiv.

- Det vi skapar skall vara i vackra naturmaterial, en hög omsorg i hantverket och detaljerna i huset. Det är det som bygger en fin helhet som är i harmoni med den omgivande naturen, beskriver Anders. Ett sådant hus blir bara finare med åren som går och när huset åldras med fint patina, ju mer harmonierar huset med naturen kring huset. Ett vackert hus som ritat av duktiga arkitekter är oftast tidlöst, det är vackert idag men är också vackert om 50 år. 

Att arbeta med lokala entreprenörer är viktigt för oss, vi väljer med omsorg de hantverkare som liksom vi har känsla för såväl material som hantverk. För dig som kund innebär det närhet i byggprocessen samt att du bidrar till det lokala näringslivet och ekonomisk hållbarhet i regionen. Långsiktiga fina relationer är viktigt, extra viktigt på mindre orter som vi oftast jobbar på. 

BearPeak. Nyckeln till ett medvetet fjällnära liv.

 

Foto: Andreas Ljungqvist
Picture of Anders Ahlqvist Anders Ahlqvist
01 sep 2024