Story Sara & Carl, Duved Strand

Möt Sara och Carl som tillsammans med hundvalpen Rut är nyinflyttade på Älvstigen i Duved. Hösten 2024 köpte paret ett av de första färdigställda parhusen i vårt boendeprojekt Duved Strand, mellan Indalsälven och Mullfjället, som är det fjäll som byn Duved ligger alldeles intill. 

- Vi bodde i Kanada i några år så när vi skulle flytta tillbaka till Sverige så var vi sugna på att ha närhet till berg och natur, det blev en mellanladning i Stockholm, men planen var hela tiden att komma upp hit till Jämtland, berättar Sara inledningsvis.

- Vi kände helt enkelt när vi kom till Stockholm, att vi är över det här med storstad. Vi vill kunna vara ute och ha skidbacken och mountainbike-stigarna runt hörnet, fortsätter Carl.

När vi får chans att intervjua Sara och Carl har de bott i huset i några veckor. De har tidigare haft boenden med renoveringsbehov men vill nu lägga sin tid på att vara utomhus vilken var en del som fick dem att landa i ett nyproducerat boende, i just Duved som passar dem optimalt som ort. De lyfter fram närhet på lite olika sätt som viktiga faktorer i att landa just här. Se filmen med Sara och Carls Story, inspireras av deras val av plats och livsstil.

 

SE FILM

- Närheten till de aktiviteter vi gillar var viktiga för oss och närhet generellt, att inte behöva åka bil hela tiden. Här kan man gå till ICA, man kan gå och ta en kaffe eller en öl. Ja, och när vi ska åka längdskidor sedan när snön har kommit behöver vi inte ta bilen liksom, och skoten kan vi ju bara köra rakt över älven, här upp på fjället, beskriver paret ihop.
 

- Dessutom är Stockholm bara en tågresa bort, från stationen som ligger 5 minuters promenad här ifrån, säger Carl. Jag är uppvuxen i Stockholm och det är faktiskt lite härligt att se tåget rulla förbi ibland, då har man den kopplingen liksom, att det är inte så långt bort ändå. Om vi behöver jobba där, vill hälsa på eller så att vänner och familj kan hälsa på oss på ett smidigt sätt.

Något som paret också lyfter som fördelar med Duved och Åre Kommun är känslan av sammanhang, entreprenörskap och drivkraft. Bygden består av, och lockar till sig många som gör medvetna val för att kunna kombinera ihop de delar i livet de vill.

- En annan grej som jag tycker är fantastiskt här är att det är så otroligt mycket entreprenörer och människor som samlas här som dels liksom har en kärlek till att leva ute i naturen, men också som är väldigt drivna, beskriver Carl. Så det finns ju bra Coworking spaces här till exempel, där man träffar massor av inspirerande människor. Som också, precis som vi, letar efter den här balansen att kunna vara ute mycket och göra den grejen vi vill göra utanför jobbet men också jobba, säger Carl.

- Här bor människor som gör sin grej, fullt ut. Ja, fullt ut exakt designar sitt liv liksom för att försöka optimera så mycket som möjligt, fyller paret i varandra.

Är du nyfiken våra boenden? Kontakta oss gärna, se mer om våra olika boendeprojekt eller mer av just husen på Duved Strand. På projektsidan ser du detaljer husen, om Duved som ort, Åredalen och Jämtland. Läs några ord från arkitekten eller spana in solens förflyttning i vår solstudie. 

 

Gå till projektsida

 

Picture of Anders Ahlqvist Anders Ahlqvist
05 okt 2024